Sankt Hans blev fejret på plejecentrene: se de mange billeder

I ugerne 25 og 26 blev der traditionen tro holdt Sankthansaften på flere plejecentre i Randers Kommune. En begivenhed som mange beboere ser frem til. Festlighederne blev nydt af både beboere og deres pårørende med forskellige aktiviteter og god mad.

Randers Kloster

På Randers Kloster blev Sankt Hans fejret i to omgange. Om eftermiddagen blev et nyt maleri, der forestiller det nye klokketårn foran den nyrenoverede Klosterkirke, afsløret. Cirka 50 personer deltog i arrangementet, hvor der blev serveret kaffe og hjemmebagte hindbærsnitter. Om aftenen var der bål i Klosterhaven, hvor yderligere 50 beboere samledes for at synge midsommervisen både på originalen og Shu-bi-duas melodi.

Vorup Plejehjem

Hos Vorup Plejehjem ventede der beboerne en oplevelse, hvor menuen stod på ægte pølsevogn, serveret af frivillige. De beboere, som kunne hente maden selv, gjorde det, mens personalet hjalp dem, der havde brug for det. Bålet blev tændt til tonerne af Midsommersangen. Arrangementet blev nydt af beboerne, som hyggede sig i et par timer.

Møllebo

På Møllebo blev Sankthansaften afholdt i flot vejr og godt humør. Omkring 40 deltagere, både fra Møllebo og det omkringliggende område, deltog i festen. Der var en pølsevogn med snackburgere, pølser og sodavand ad libitum samt musik fra spillemanden Jan Kjeldsen. Aftenen bød på sang og dans.

Lindevænget

Hos Lindevængets Plejehjem blev cafeen omdannet til en pølsevogn, hvor der blev serveret hotdogs, ristede pølser og frankfurtere. Midsommervisen blev sunget to gange, og bålet blev tændt med udsmykning, som tre kvindelige beboere havde lavet i løbet af foråret.

Landsbyen Møllevang

Sankt Hans fejret i Landsbyen Møllevang i dejligt solskin. Festen havde stor opbakning fra både beboere, pårørende og personalet. Der blev sunget midsommervisen med Shu-bi-dua i højtalerne, og derefter hyggede deltagerne sig med snobrød, saft og kaffe.

Alle arrangementer på plejecentrene var præget af godt humør, fællesskab og festlig stemning, hvilket gjorde Sankthansaften mindeværdig for alle deltagerne.